Huizermaatje

Samen staan we sterk! 

Welkom bij Huizermaatje! 

Het project Huizermaatje is er voor jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Tieners worden gekoppeld aan een maatje, een MBO of een HBO student die een sociale opleiding volgt. Samen gaan zij in een schooljaar activiteiten ondernemen, waarbij gewerkt wordt aan leerdoelen. Het maatje en het kind zien elkaar één keer in de week. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die meedoen aan maatjesprojecten onder andere zelfverzekerder worden, beter in hun vel komen te zitten en schoolprestaties verbeteren.

Voor wie?

Huizermaatje is bedoeld voor jongens en meisjes van 8 tot en met 16 jaar die het (tijdelijk) thuis of met zichzelf wat moeilijker hebben. Bijvoorbeeld omdat ze nog niet goed meedraaien in de maatschappij vanwege een andere cultuur en/of de Nederlandse taal nog niet goed spreken. Of zij hebben thuis een ouder met een verslaving, een broertje of zusje met een beperking, of sociaal-emotionele problemen zoals gedragsproblemen of gepest worden. Eerst maken het kind, het maatje en de ouder(s)/verzorger(s) kennis. Daarna gaan het maatje en het kind aan de slag. Samen wordt er gekeken aan welke doelen het kind wil werken. Er wordt een plan gemaakt waarin elke week tijd is voor contact, ondersteuning en een leuke activiteit. En natuurlijk wordt bekeken of het doel ook gehaald wordt! Er zijn verschillende doelen waaraan gewerkt kan worden:

Zelfverzekerder worden
Omgaan met autisme of adhd
Hoe maak en houd ik
vrienden?
Hoe kom ik van verlegenheid af?
Hoe geef ik met plezier presentaties op school?
Minder somber worden
Even weg van moeilijkheden thuis
Hoe plan ik mijn huiswerk goed?
Hulp bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs
Inburgeren en de taal leren

Ziet u jongeren in uw omgeving die een maatje goed kunnen gebruiken? Dan kunt u contact opnemen met Yasmine Abbouti, of het contactformulier invullen. 

Wie zit er achter Huizermaatje?
Yasmine Abbouti is projectleider van Huizermaatje. Zij heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan bij maatjes/coachingsprojecten in verschillende gemeentes. Marianne Verhage, wethouder jeugd van de gemeente Huizen is erg blij dat Huizermaatje er is: ‘Dit project kan echt een verschil maken!’ Het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Jongerenwerk -met al hun ervaring en deskundigheid op het gebied van opgroeien en ontwikkelen- zijn nauw betrokken bij Huizermaatje en kunnen de coaches bijstaan als dat nodig is.

Wil jij Huizermaatje worden? 
Lijkt het jou leuk om als stage jongeren te begeleiden in hun ontwikkeling? Dan kun je 
contact opnemen met Yasmine Abbouti. 

Voor schooljaar 2017-2018 zijn er geen stageplekken meer bij Huizermaatje. Voor een stageplek in schooljaar 2018-2019 (minimaal 16 uur in de week) kun je contact opnemen.

Volg ons ontwikkelingen ook via Facebook: Huizermaatje